31 Aralık 2012 Pazartesi

AKUPUNKTUR NEDİR?





Akupunktur  kelimesi Latince kökenli olup, ACUS: İĞNE ve PUNKTURA: BATIRMA-DELME anlamına gelmektedir. Yani NOKTAYA İĞNE BATIRMA anlamındadır.

Akupunktur tedavisinde kullanılan iğnelerin içerisinde ya da üzerinde herhangi bir madde yoktur. Günümüzde yaygın olarak kullanılan iğneler paslanmaz çelikten olup çok incedirler. Kullanılan iğnelerin boyları 1,5 ile 13 cm arasında değişmektedir. Ayrıca iğnelerin farklı şekilleri de vardır. Mesela raptiye şeklinde ki olan kulak akupunktur iğneleri. Çelik iğnelerden başka altın ve gümüş iğneleri de kullanılmaktadır.
Akupunktur iğnesi ve iğnenin ucunda moksa
İğne cilde batırıldığında hastanın canını fazla acıtmaz, hatta hastaların çoğu iğnenin battığının farkında bile olmazlar.


Akupunktur felsefesine göre, insan vücudunda 12 çift ve 2 tek meridyen vardır. Toplam 14 meridyen vardır. Bu meridyenlerin üzerinde 360 adet nokta bulunur. Biz akupunktur uzmanları bu noktalara iğneleri batırmaktayız. İğne sayısı bir seansta ortalama 6-8 adettir. Kullanılan iğnelerin sayısı, akupunktur uzmanın becerisini yada tedavinin başarısını göstermez. Daha çok iğne daha iyi tedavi demek değildir. Her hastanın farklı sorunları olduğu için iğne sayısı ve seçilen akupunktur noktaları farklıdır. Akupunktur iğneleri her seanstan önce sterilize edilir. Her hastanın kendine ait iğneleri olmalıdır. Kimi akupunktur iğneleri tek kullanımlıktır.

Ancak günümüzde akupunktur sadece iğne batırmakla değil, noktaya ısı vererek (MOXİBUSTİYON), noktaya elektrik akımı vererek (ELEKTRO AKUPUNKTUR) ve noktaya lazer ışını vererek (LAZER AKUPUNKTUR) ile de uygulanmakta.

AKUPUNKTUR TÜRLERİ:

Halen Dünyada kendini kanıtlamış iki tür akupunktur uygulanmakta:

1. Vücutta dolaşan enerji meridyenleri üzerindeki akupunktur noktalarına tatbik edilen ve milattan öncesine dayanan “KLASİK VÜCUT AKUPUNKTURU”

2. İkinci Dünya savaşından sonra keşfedilen ve Fransız Doktor Nogier’in kurallarına göre uygulanan “KULAK AKUPUNKTURU”

Merkezimizde her iki akupunktur türü uygulanmaktadır. Her iki akupunktur türü de kullanıldığı zaman iyi sonuçlar alınabilen ve yan etkileri bulunmayan yöntemlerdir.

http://www.pekinakupunktur.com/akupunk/
http://www.tip2000.com/abone/konular/akupunktur.asp
http://www.akupunktur.gen.tr/html/sigarabrk.html
http://www.drebruakupunktur.com/ayrinti.php?m=3


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder